Chicken and Mushroom Quiche
Sumber resepi : Azie Kitchen
Bhn A:
200 gm tepung gandum
1ts salt
Mixed herbs
Bhn B
110 gm cold butter-kiubkan
1 egg yolk
1/4 tbs lemon juice
50 ml air sejuk (dimasuk berselang seli)
Campurkan bahanB hingga sebati dan tuangkan ke
dalam bahan A. Uli sampai jadi doh dan rehatkan selama 15 minit
dalam peti sejuk. Selepas itu, terapkan dalam pie mould yg boleh dikeluarkan
plate dari bawah dan cucukkan tepung dengan garpu dan blind bake selama 15
minit.
Bhn C
Chopped garlic
2 tbs olive oil
Capsicum
Celeries
Button mushroom hiris nipis nipis
Onion - potong kiub
Minced chicken
Chicken fillet green peppercorn
Garam
Mixed herbs
Tumiskan garlic, masukkan chicken fillet, goreng
sekejap sebelum dimasukkan kesemua campuran sayuran. Masukkan garam dan sedikit
mixed herbs. Ketepikan.
Bhn D
250 gm whipped cream
Coarse black pepper
4 biji telur
Campurkan kesemua bahan dan kacau sebati.
Selepas doh di bind bake selama 10 minit, masukkan
filling sayuran tadi dan akhir sekali masukkan cream. Taburkan cheddar cheese
yang diparut dan bakar selama 35 minit pada suhu 170C
No comments:
Post a Comment